Müxtəlif onlayn xidmətləri müqayisə edərkən platformanın texniki sabitliyinə də xüsusi diqqət yetirirəm. Səhifələrin tez-tez xəta verməsi, uzun müddət yüklənməsi və ya müəyyən funksiyaların müxtəlif brauzerlərdə işləməməsi gündəlik istifadədə ciddi narahatlıq yarada bilər. Azərbaycandakı istifadəçilər platformanın texniki keyfiyyətini qiymətləndirmək üçün hansı sadə testləri apara və hansı problemləri ciddi xəbərdarlıq kimi qəbul edə bilərlər?
8 zobrazení

Həftəsonu dostlarla oturanda adətən texnologiya və internet mövzuları da söhbətə qarışır. Maraqlıdır ki, hər kəsin platforma seçmək üçün öz qaydası var. Kimsə sürətə baxır, kimsə dizayna, mən isə rahat naviqasiyanı daha vacib hesab edirəm. Çünki gün ərzində kifayət qədər mürəkkəb işlərlə məşğul oluruq, boş vaxtda da saytın necə işlədiyini anlamaq üçün əlavə enerji sərf etmək istəmirəm. Azərbaycan üçün rəqəmsal platformaları müqayisə edərkən səhifəsinə də nəzər yetirmək olar. Burada mobil görünüş, menyunun yerləşməsi və əsas bölmələrə keçidin rahatlığı kimi məqamları yoxlamaq mümkündür. Məncə, bunlar ilk baxışda xırda görünür, amma gündəlik istifadədə böyük fərq yaradır. Dostlardan biri mənə dedi ki, “sən saytı istifadə etmirsən, əvvəlcə audit edirsən”. Ola bilər, amma ən azı sonra niyə hansısa səhifəni seçdiyimi bilirəm. Azərbaycan dilində məlumatların təqdim olunması da yerli istifadəçilər üçün müsbət tərəfdir. Əlbəttə, hər kəsin tələbi fərqlidir və mən öz seçimimi başqasına məcbur etmək fikrində deyiləm. Sadəcə yeni alternativ axtaran varsa, bu səhifəyə də baxıb digər variantlarla müqayisə edə bilər. Məncə, ən yaxşı qərar real istifadə zamanı verilir.